SVI verzekering bij een verkeersongeval

Als je als automobilist betrokken bent bij een verkeersongeval is het goed mogelijk dat je hierdoor schade lijdt. Als een ander voor dit ongeluk aansprakelijk is, kan je jouw schade op de ander verhalen. Of de verzekeraar daarvan.
In sommige gevallen is de tegenpartij alleen niet aansprakelijk. Bijvoorbeeld omdat er geen fout is gemaakt. Ook is het mogelijk dat een eenzijdig ongeval je overkomt.

Een SVI verzekering bij een verkeersongeval kan dan de oplossing zijn. Hierna staan wij stil bij wat een SVI voor je kan betekenen.

Wat is een SVI?


Een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) is een verzekering die je aanvullend kan afsluiten op je autoverzekering. Hiervoor betaal je vaak slechts een paar euro’s per maand. Deze verzekering vergoedt schade aan inzittenden en hun spullen bij een verkeersongeval.
Het interessante is dat een bestuurder ook is meeverzekerd. Het gaat dus niet alleen om de bijrijders.

Wat vergoedt een SVI bij een verkeersongeval?

Goed om te weten is dat de SVI geen autoschade dekt. De SVI vergoedt schade zoals kledingschade, medische kosten, kosten voor hulp in de huishouding, gemiste inkomsten en reiskosten in verband met medische behandelingen. Ook vergoedt de SVI het smartengeld. Dat wordt ook wel immateriële schade genoemd.

Kijk goed naar de polisvoorwaarden van jouw SVI, dan weet je precies welke kosten wel of niet worden vergoed.

Waarom is een SVI afsluiten handig?


Bij een SVI maakt het niet uit of je eigen schuld hebt aan het ongeval. Als er geen sprake is van uitsluiting op basis van de polisvoorwaarden moet jouw verzekering jouw schade vergoeden. Als bestuurder ben je dus ook verzekerd.
In geval van een SVI kun je in geval van aansprakelijkheid ook vaak sneller je schade vergoed krijgen. Je hoeft dan niet te wachten op de uitkomst van een onderzoek naar de aansprakelijkheid.

Onze tips

Heb je een eigen auto? Sluit dan een Schadeverzekering Inzittenden af. En bij vragen over letselschade na een ongeluk: bel of mail één van onze collega’s van VYVRE.

Amber Stuij

Contact

Specialist letselschade advocaat