Letselschade door een geweldsmisdrijf 

Heb je letsel opgelopen door een geweldsmisdrijf? En komt de verdachte voor de rechter? Als slachtoffer heb je recht op bijstand van een slachtofferadvocaat. Dit is in de wet geregeld. Bij ons kantoor werken ervaren slachtofferadvocaten die jou helpen bij het uitoefenen van jouw rechten in de strafzaak. Wij staan alleen slachtoffers en nabestaanden van een misdrijf bij. Dit betekent dat wij geen juridische bijstand verlenen aan verdachten van strafbare feiten.

Wat zijn geweldsmisdrijven? 

Geweldsmisdrijven zijn misdrijven waarbij lichamelijk of psychisch geweld wordt gebruikt tegen het slachtoffer. Het kan gaan om diverse strafbare feiten zoals mishandeling, openlijk geweld, straatroof, (woningoverval) of zedenmisdrijven. Ons kantoor heeft ook veel ervaring met bijstand aan nabestaanden wanneer het gaat om een levensdelict zoals moord, doodslag of dood door schuld in het verkeer. 

Wat te doen als je slachtoffer bent van een geweldsmisdrijf? 

Als je slachtoffer bent van een geweldsmisdrijf, is het belangrijk om snel te handelen om jouw rechten te beschermen en de schade goed te documenteren:  

  • Doe aangifte: meld het incident bij de politie en vraag hen om de aangifte in behandeling te nemen. Dit doet u om vervolging van de dader af te dwingen. 
  • Verzamel bewijs: houdt bij welke kosten je maakt en bewaar bewijsstukken, zoals facturen, bonnetjes en reiskosten. 
  • Neem contact op met een letselschadeadvocaat: een gespecialiseerde letselschadeadvocaat helpt jou om de dader aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te verkrijgen. Onze advocaten zijn letselschadeadvocaat én slachtofferadvocaat. Dat betekent dat wij ook bijstand verlenen aan slachtoffers in het strafproces. 

Contact

De rol van een slachtofferadvocaat 

Een slachtofferadvocaat is gespecialiseerd in het ondersteunen van slachtoffers van geweldsmisdrijven. De advocaat kan jou helpen met de vordering tot schadevergoeding en de uitoefening van andere slachtofferrechten, zoals het spreekrecht en inzage in het strafdossier. Daarbij werken wij in complexe zaken goed samen met andere professionele en vrijwillige hulpverleners, zoals Slachtofferhulp Nederland. Samen maken wij goede afspraken over de begeleiding en bijstand.

Ben je slachtoffer van een zedenmisdrijf? Ons kantoor heeft zowel mannelijke als vrouwelijke slachtofferadvocaten. Samen kijken wij wat en wie het best bij je past. 

Waarom kiezen voor een slachtofferadvocaat? 

Het claimen van een schadevergoeding als slachtoffer kan complex zijn. Vooral als sprake is van langdurige of blijvende schade. Een ervaren slachtofferadvocaat weet hoe hij de juiste stappen moet ondernemen en kan je helpen bij het verkrijgen van de best mogelijke schadevergoeding in de strafzaak.  

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met slachtofferzaken en zijn goed thuis in de specifieke regels en wetten rondom schadevergoeding bij geweldsmisdrijven. Wij begrijpen dat een misdrijf een diepe impact op jouw leven kan hebben. Wij staan naast jou om ervoor te zorgen dat jouw rechten worden beschermd.  

Is inschakeling van een slachtofferadvocaat gratis? 

In veel gevallen is inschakeling van een slachtofferadvocaat kosteloos. Dat is omdat de wetgever het belangrijk vindt dat slachtoffers gratis worden geholpen in het strafproces tegen de verdachte als er sprake is van ‘ernstig letsel’.   

Je kunt zelf eenvoudig controleren of je in aanmerking komt voor gratis gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit doet je op de website van het Schadefonds Geweldsmisdrijven (https://www.schadefonds.nl/mijn-situatie/slachtoffer/). Je vult de korte vragenlijst in om te controleren of je recht heeft op een tegemoetkoming. Is het antwoord ja, dan is inschakeling van een slachtofferadvocaat in principe altijd gratis. Twijfel je? Bel dan met ons kantoor een snelle inschatting te ontvangen.  

Slachtoffer en een rechtsbijstandverzekering? 

Heb je een particuliere rechtsbijstandverzekering? Dan moet jouw rechtsbijstandsverzekering de kosten van een slachtofferadvocaat betalen. Je hebt het recht om zelf een advocaat van ons kantoor aan te wijzen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de gang van zaken. 

Neem nu contact op

Neem contact met ons op. Nu contact leggen kan door te bellen naar 050-2110836 of een e-mail te sturen naar info@vyvre.nl. Je kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Dit kan op elk moment van de dag. Of het nu in de avond of in het weekend is. Zo snel mogelijk neemt een advocaat contact met u op om de mogelijkheden en het vervolg met je te bespreken.